Tips til Oslosommer ☀️

Når sommeren kommer til Oslo, våkner byen til liv med spennende matopplevelser, deilige drikker og pulserende nattklubber. Enten du er på jakt etter en avslappende uteservering, en livlig takterrasse eller en eksklusiv nattklubb, har Oslo et bredt utvalg av steder som passer enhver smak.

I denne artikkelen vil vi presentere våre anbefalte steder i Oslo der du kan kombinere turistattraksjoner med god mat og drikke, samt oppleve fantastisk stemning. Så bli med oss på en reise gjennom Oslos sommerliv!

Foto: TAKET Steen og Strøm på ett av deres ikoniske fester


(Amazonia by BAR - Tjuvholmen) På Tjuvholmen kan du oppleve moderne arkitektur og nyte beliggenheten ved vannet. Fra 22. juni vil Astrup Fearnley museet har en ny utstilling i forbindelse med sitt 30-års jubileum. Les mer på deres hjemmesider.

Hvis være tillater det så kan du også ta deg en forfriskende dukkert på Tjuvholmen. Området har bademuligheter og det er populært for Oslo-folk og besøkende å nyte solen og det klare vannet på en varm sommerdag. Ta med deg badetøy og håndkle, og nyt en avslappende stund ved vannkanten.

Når du er tørket og klar til å gå videre så anbefaler vi å ta turen til Amazonia by BAR. Denne latin-amerikanske restauranten tilbyr deilige retter som ceviche, tostadas og taco. Nyt maten og uteserveringen mens du opplever den magiske atmosfæren på Tjuvholmen. Her glir stemningen over til fest utover kveldstimene.

Bordreservasjon på Amazonia by BAR gjør du her

Foto: Uteserveringen på Amazonia by BAR er travel i sommermånedene


(FYR Bistronomi & BAR - Hegdehausveien) Hegdehausveien er en av Oslos travleste handlegater. Her har du et bredt utvalg av ulike butikker og konsepter som gir deg alt fra high-end konsepter, spesialforrretninger til kjede- og konseptbutikker. Full butikkoversikt finner du på Bogstadveien.no.

Etter endt shoppingtur (eller velfortjent pause) kan du besøke vår park hos FYR Bistronomi & BAR. Her serveres en folkelig gourmet og i helgene får du servert lunsj fra 14:00 eller middag fra 17:00. Ønsker du bare snacks og noe godt i glasset så er du selvsagt velkommen til det også. Ikke miss sjansen til å nyte Oslos vakreste uteservering (etter vår mening). Dette er en nydelig oase midt i sentrum og på sommerdager kan du nyte ren idyll.

Book bord til lunsj eller middag her →

Foto: FYR Park blir en grønn oase i sommermånedene


(BAR Vulkan - Vulkan) Vulkan er historisk kjent for å være et industriområdet ved Akerselva. I dag er det blitt en ny bydel der man får en fusjon av kultur, kulinariske opplevelser, skoler, hoteller, arena og hall til kontorer og butikker. Det er et mangfold av aktiviteter og gjøremål på Vulkan - så hvis du er på vandring langs Akerselva så er dette et naturlig pitstop for alle. Se programoversikt av kultur-aktiviteter på Vulkan.no.

For et bedre overblikk av Vulkan kan du ta heisen opp til 5. etasje og besøke vår takterrassen på BAR Vulkan. Her får du nyte en fantastisk utsikt over Oslo samtidig som du nyter lunsj, middag og et bredt utvalg av drikke. Takterrassen på Vulkan gir deg et flott avbrekk fra hverdagen og en unik opplevelse av Oslo fra oven.

Bordreservasjon til takterrassen på Vulkan →

Foto: Solrik takterrasse på BAR Vulkan med utsikt over Oslo


(Lucky Bird - Vulkan) Hvis du liker deg på bakkeplan der du tusler rundt på Vulkan, så kan vi tipse om Lucky Bird. Denne autentiske amerikanske restauranten ligger rett utenfor Mathallen og serverer fritert kylling av høy kvalitet. Sett deg i vår solvegg og absorber det yrende menneskelivet på Vulkan. Kanskje er det også et perfekt alternativ for en litt “roligere søndag”?

Bordreservasjon på Lucky Bird →

Foto: Lucky Bird byr på solrik uteservering på bakkeplan


(Bar Bardot - Nationaltheateret) Slottsparken er en av Oslos største parker og besøkes av tusenvis hver dag. Parken omringer Det Kongelig Slott og er på hele 22 hektar (eller 220.000 kvm. for de som forholder seg til meter). Så hvis du tenker å bruke tid her inne (noe du absolutt burde) så kan det vært lurt å pakke med seg niste. Merk at piknik er lov, men det er et forbud mot grilling. Les mer om parken på Kongehuset.no.

Etter en tur i parken kan det være godt med noe kaldt å drikke på Bar Bardot. Her får du også servert enkel charcuterie hvis du glemte niste eller fortsatt er sulten. Og blir du værende utover kvelden så kan du oppleve at stemningen skrur seg opp med DJ på kveldene.

Drop-in eller book bord →

Foto: Franske toner og behagelig atmosfære på Bardot


(TAKET Steen & Strøm - Karl Johan) Ingen guide til Oslos sommerliv er komplett uten å nevne TAKET Steen & Strøm. TAKET ligger i hjertet av Karl Johans gate, Oslos hovedgate som fører deg til Slottet og mange andre turistattraksjoner. Etter å ha beundret vakker arkitektur og shoppingmuligheter, kan du avslutte kvelden på deres takterrasse. Dette stedet er kjent for å være Oslos nattklubb nummer én, med anerkjente DJ-er som skaper magisk stemning midt i Oslo.

Se oversikt over eventer på TAKET →

Foto: TAKET Steen & Strøm er viden kjent for sin nattklubb, men også dagfester


Da håper vi du fått noen gode tips til hvordan du kan nyte Oslo-sommeren på sitt beste! Alt fra kultur, piknik i parken, sen lunsj, danse til sent på natt til dagen derpå mat.

Gjør deg klar til å skape minner og oppleve sommeren i Oslo på sitt aller beste!

Forrige
Forrige

Alt på ett sted i Oslo!

Neste
Neste

Restaurant Stallen tildeles MICHELIN-stjerne!